E război, și pace! Mass media, CS Universitatea și suporterii echipei se bat necontenit, în diverse încrucișări.
GSP, în editoriale și analize, și Digi Sport, prin moderatorii de talk show și invitații lor, s-au pus sacadat cu ranga pe clubul craiovean. Nicicând n-a mai suportat el un asemenea asalt. Că a vândut fotbaliști pe sume colosale și a adus în schimb jucători slabi. Ba și un jucător gras, pe Fortes. Că Mihai Rotaru și asociații sunt creditori ai clubului, nu finanțatori. Că nu lasă echipa lui Mititelu să se desfășoare pe „Ion Oblemenco“. Că s-au purtat ipocrit cu Devis Mangia. Că revendică un palmares în pofida sentinței irevocabile a instanței.
Deseori, clubul a răspuns prin comunicate întotdeauna clonțoase, și cu date convingătoare, și cu accente patetice („tricoul sfânt al Științei“), și cu o promisiune care avea să se arate deșartă, că nu intră-n discuție înlocuirea antrenorului.
În fața situației și cu pilejul și al altor evenimente, nici suporterii n-au stat cu mâinile-n sân. Le-au pus pe tastatură.
Dacă Digi Sport, GSP, CS Universitatea și Peluza Nord n-ar fi ceea ce sunt, ci țări, s-ar lăsa cu război mondial
Părțile beligerante au scos inclusiv arme furate din arsenalul răposatului C.V. Tudor. Pe Costeșin, fiindcă l-a acuzat că-i face jocurile lui Mititelu, Ioanițoaia l-a făcut Costeliv. Pe Ioanițoaia, fiindcă i-a zis Costeliv lui Costeșin și din alte motive, Peluza Nord l-a poreclit Gheonoaia. Iar când nu-i Gheonoaia, e boșorog avar.
Da, Peluza Nord a făcut, precum scoarța de pe copaci orientată către același punct cardinal, mușchi. S-a pornit pe dat comunicate în care n-a cruțat nimic, nici măcar propriul club.
Peluza Nord a condamnat PSD și PNL c-au pus la mitingurile lor imnul păunescian al Universității. Pe unul dintre partide (nu-l precizează, că i-am zice pe nume), și pentru c-a folosit sintagma sa, „Așa e la Craiova!“. Foarte frumos.
Dar nici clubul craiovean nu trebuia să spună „Așa e la Craiova!“ când i-a prezentat scuze lui Gică Popescu. Unde pui că scuzele nu-și aveau rostul.
I-a cerut demisia lui Dan Păsărin, crainicul stadionului, pentru c-a fost crainic și la mitingul PSD (apropo, același lucru l-ar putea face și Radio România, unde Păsărin e angajat, conform cu propriul cod deontologic).
A înfierat ideea șefilor de a-l da afară pe antrenorul Mangia.
Dacă avea valoare, Cristea marca în două luni mai mult decât Băluță în patru ani!
Vorbeam despre Gheonoaia. Într-un editorial, Ovidiu Ioanițoaia, pornind de la demiterea lui Devis Mangia, a pus și degetul pe rana palmaresului. Galeria craioveană a sărit cu riposta: Gheonoaia e un securist șpăgar „complexat de personalitatea marelui Ioan Chirilă“ (atunci, de ce l-o fi transferat la Pro Sport?), care a căpătat de la Mititelu un teren. Cam atât.
E clar, ideologul Peluzei Nord nu și-a însușit celebrul precept maiorescian: să critici cartea, iar nu autorul. Dac-ar fi făcut-o, s-ar fi aplecat asupra pasajului următor din editorial:
„Numai patru dintre jucătorii vânduți au strâns 79 de goluri și 27 de assisturi: A. Ivan 17 goluri și 5 assisturi, Al. Băluță 21/13, Gustavo 16/4, Mitriță 25/5. Dintre achiziții, șapte au adunat doar 26 de goluri și 13 assist-uri: Koljici 13/2, Cicâldău 3/4, Bărbuț 5/4, Fedele 2/0, Rocha 2/0, A. Cristea 1/1, Colli 0/2.“
O comparație neavenită. Invalidă. Nulă. Egală cu zero. La comparaison n’est pas raison.
Băluță a jucat patru ediții de campionat la Craiova, Ivan trei, Gustavo două, Mitriță una și jumătate. Cum să pui în balanță realizările lor ofensive în atâta amar de vreme cu ale unora veniți, majoritatea (excepție face Bărbuț), de mai puțin de un an la echipă?
Altcumva: în prima ediție petrecută la Craiova, atacantul Băluță (în 30 de meciuri) a marcat 2 goluri, iar atacantul Ivan (17 meciuri) a marcat 1 gol. Tot în prima ediție petrecută la Craiova, cea curentă, mijlocașul central Cicâldău (30 de meciuri) a marcat cât Băluță și Ivan la un loc.