Partidul extremist Alianța pentru Unirea Românilor se află în plină campanie de recrutare din rândul elitelor românești. Printre cei mai prețioși sunt reprezentanții mediului de afaceri. Din informațiile oferite de sursele pe care le avem în AUR, rezultă că oferta pentru afaceriști nu se limitează doar la „gargara” naționalist-populistă, ci se negociază, acolo unde miza este mare, pe coordonate foarte concrete.
În ultima zi din mai, liderii naționaliști ai partidului extremist AUR și-au lansat la Craiova, găzduiți generos de Hotelul RAMADA, așa-zisul Program de Guvernare – o însăilare de măsuri populiste de inspirație fascistă și aberații economice comunistoide, finalitatea unei guvernări AUR fiind previzibilă: ieșirea României din Uniunea Europeană (ROEXIT-ul) și din NATO, enclavizarea țării și aruncarea ei în sfera de influență a Rusiei lui Putin.
Discursul strident al lui George Simion, ex-șeful de galerie de fotbal și „băiat de cartier”, oratoria stângace și neconvingătoare a lui Richard Claudiu Târziu, fostul conservator creștin eșuat și ispitit să parvină în cele ale politicii, precum și vorbăria de activist a lui Ringo Dămureanu, fost lider al tineretului național-țărănesc din Craiova, ajuns să trăiască prosper, de ani și ani, din mai mult decât consistentul salariu de lider de sindicat și de vreo doi ani, din arginții primiți ca deputat AUR, toate aceste lături propagandistice nu ne-au mirat. Băieții de AUR își recită „poezia” grotească prin care atrag și recrutează analfabeți funcțional, proști, frustrați, dacopați, nostalgici naționalist-comuniști și feluriți alți amărâți din mahalalele țării. Cum spuneam, nimic surprinzător…
Momentul șocant al circului naționalist organizat de AUR la Craiova a fost însă provocat de apariția în arenă a Președintelui Camerei de Comerț și Industrie Dolj, Gabriel Cătălin Vlăduț. Bălmăjind un discurs incoerent, în care a amestecat opinii personale despre soarta IMM-urilor din România cu nostalgii comunistoide, acesta și-a oferit poziția importantă pe care o ocupă în comunitatea oamenilor de afaceri din Craiova pentru a gira exhibiționismul naționalist al extremiștilor de la AUR.
Bălmăjeala lui Vlăduț sau despre cum să ignori realitățile economice, servind din „haznaua” naționalistă de AUR
Cuvântarea rostită de Președintele Camerei de Comerț și Industrie Dolj, Gabriel Cătălin Vlăduț, de la tribuna evenimentului organizat de naționaliștii de la AUR, reprezintă o mostră de ticăloșie și abjecție.
Să facem sinteza harababurii lui Vlăduț și să aducem cuvenitele argumente în susținerea afirmației noastre.
Zice Președintele CCI DOLJ: „Nu mai există un domeniu în care România să se afle pe penultimul loc la nivelul Uniunii Europene, în absolut toate este pe ultimul loc.”
Îl contrazicem pe dl. Vlăduț, îi spunem că bate câmpii și îi oferim, spre lectură, proaspătului recrut al AUR, câteva exemple chiar din domeniul dumnealui de activitate: bussines-ul.
Conform EUROSTAT, la nivelul anilor 2021-2022, România este în Top 10 în Uniunea Europeană la numărul de IMM-uri. Astfel, numărul companiilor din România care înregistrează între 50 şi 249 de angajaţi este de peste 7.700, rezultat care poziționează țara noastră pe locul șase în rândul ţărilor membre ale Uniunii Europene. Companiile de nivel mediu din România, la finalul anului 2021 și începutul anului 2022, înregistrau o cifră de afaceri de peste 84,8 miliarde de euro şi aveau peste 793.000 de angajaţi. Numărul total al companiilor (firmelor) din România, la momentul de timp amintit, era de 633.288, cu 4,33 milioane de angajaţi.
Tot EUROSTAT, ne informează că, în februarie 2023, cele mai mari creşteri ale lucrărilor de construcţii s-au înregistrat în Slovenia (17,5%), Austria (17%) şi România (10,4%), față de prima lună a anului. Rezultă că România se află pe un onorabil loc trei în acest domeniu!
Să-i mai spunem domnului Președinte al CCI DOLJ că la sfârșitul anului 2022, pe parcursul în trimestrului IV, în rândul statelor membre UE, cel mai semnificativ avans al economiei, comparativ cu trimestrul III, a fost înregistrat în Grecia (1,4%), Malta (1,2%), Cipru (1,1%) şi România (1%). Deci, țara noastră ocupă locul 4 în Uniunea Europeană, la creșterea economică.
Să continuăm sinteza harababurii lui Vlăduț. După o încercare de a-și exprima expertiza pe subiectul IMM-urilor din România, Vlăduț se prăbușește brusc în cazanul nostalgiilor comunistoide. Zice Vlăduț: „Dacă mergeți pe Nil, veți vedea hidrocentralele construite de români. Mergeți în lume, vedeți combinate siderurgice sau combinate în alte domenii construite de români. Era un lucru de mândrie. Acum nu mai putem construi în țara noastră, dar să mai exportăm inteligență.”
Îi oferim Președintelui CCI DOLJ, noi exemple care contrazic aberațiile lui comunistoide, exprimându-ne totodată, mirarea că din înalta poziție pe care o ocupă de reprezentant al oamenilor de afaceri din Oltenia, Vlăduț nu și-a găsit timp să cunoască succesele pe care, în ciuda trădărilor repetate comise de elita politică, le înregistrează economia românească.
Astfel, conform unui raport comunicat de Compania de cercetări de piață „DATA FORCE” cu privire la vânzările de autoturisme noi în Europa, autoturismul „Dacia Sandero” fabricat la Pitești a depășit, în luna aprilie 2023, autoturismele „Wolkswagen T-ROC” și „Opel Corsa” și a devenit cel mai vândut model de autoturism pe piața din Europa!
În mai 2023, Compania Ford Otosan, care a preluat Fabrica Ford de la Craiova, a anunțat creșterea capacității de producție de la 250.000 de vehicule pe an la 272.000 vehicule pe an și crearea a 1.300 de noi locuri de muncă. Marea parte a autoturismelor fabricate de FORD la Craiova sunt destinate spre vânzare pe piețele internaționale…
În 2022, am exportat produse fabricate în România în valoare de 92 miliarde de euro, o cifră record pentru evoluția economiei românești din ultimii ani. Pe primul loc între produsele fabricate în România și vândute la export se află părți și accesorii de autovehicule (în valoare de 6,37 miliarde de euro). Pe locul doi sunt autoturismele Dacia și Ford produse la Pitești și Craiova (în valoare de 5,85 miliarde de euro), iar pe locul trei sunt conductoarele electrice, fire și cabluri coaxiale folosite în industria auto (în valoare de 3,95 miliarde de euro). Principalii parteneri comerciali ai României sunt state din Uniunea Europeană: Germania (exporturi de 18 miliarde de euro, adică 18% din totalul exporturilor făcute de România), Italia (9,2 miliarde euro), Ungaria (6,8 miliarde euro) și Franța (5,5 miliarde euro).
În domeniul IT (notă: piața de IT din România avea o valoare de peste 9 miliarde de euro, la sfârșitul anului 2022, cu o perspectivă de creștere de până la peste 12 miliarde de euro, în 2024), Compania românească „Wave Studio” a fost inclusă în clasamentul FT 1000 pe 2023 (realizat anual de „Financial Times” și „Statista”). Acest clasament se adresează companiilor cu cea mai rapidă creștere economică din Europa. „Wave Studio” este companie de tehnologie specializată în dezvoltarea și publicarea de aplicații mobile și a fost înscrisă în acest clasament pentru al doilea an consecutiv. Cu o rată de creștere de 1400%, „Wave Studio” ocupă locul 105 în clasamentul general european (din 1000 de firme!) și locul 19 între companiile de IT europene.
Vorbind despre investițiile în construcții industriale, putem spune că anul 2022, a fost un an record pentru segmentul industrial și logistic în România. Conform statisticilor realizate de IBC FOCUS, care monitorizează dezvoltarea șantierele de construcții industriale din România, în 2022 au fost contabilizate aproximativ 6.000 de proiecte de investiții în acest domeniu, cu o creștere de peste 11% comparativ cu anul 2021. Dintre regiunile României, Regiunea de Nord-Vest a înregistrat cele mai multe investiții, cu un total de 1.201 proiecte industriale. Totodată, la nivelul țării, au fost înregistrate investiții industriale în 2.615 hub-uri logistice (spații de depozitare și distribuție a mărfurilor) și 1.549 spații de producție industrială.
Prin urmare, revenind la bălmăjeala lui Vlăduț, spunem că este plină de minciuni.
Observăm că, în ciuda crizei politice provocată de incompetența guvernanților, a războiului de agresiune declanșat de Vladimir Putin asupra Ucrainei și a efectelor pandemiei de Covid19, în România se produce, se construiește, se fac afaceri prospere și se reușește inclusiv realizarea de exporturi și ocuparea unor poziții importante în clasamentele europene privind dezvoltarea economică.
În bălmăjeala lui Vlăduț, după un fel de lamentatio incoerentă despre alocările bugetare din Românie pentru domeniul inovației și cercetării, răbufnește o altă marotă din arsenalul propagandei „conspiraționiste”: ei (Occidentul, UE) sunt foarte dezvoltați, noi (suntem obligați) să stăm la locul nostru și mulți dintre cei care realizează PIB-ul Occidentului sunt români.
Președintele CCI DOLJ este afectat de o mare doză de ipocrizie care-i permite să se lamenteze că românii muncesc și contribuie la PIB-ul țărilor occidentale și totodată, Vlăduț manifestă o crasă lipsă de scrupule atunci când aruncă cu minciuna propagandistică „nu ne lasă străinii să nu ne dezvoltăm”, în condițiile în care Vlăduț este implicat de peste un deceniu, în implementarea de proiecte finanțate din fonduri europene a căror finalitate a fost tocmai aceea de a păstra în România forța de muncă și de a dezvolta economia românească și comunitatea IMM-urilor. Proiecte, reamintim, finanțate din fondurile Uniunii Europene, adică ale acelui Occident despre care Vlăduț induce ideea că „nu ne lasă să ne dezvoltăm”.
La finalul bălmăjelii „de AUR”, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Dolj aruncă cu rahat propagandistic comunistoid și zice: „Am fost chemat în Belarus să vorbesc despre privatizare. Organizatorii mi-au zis că pot să vorbesc oricât, dar prezentarea (pe ecran n.n) să fie din doar două slide-uri. Primul slide a fost ce exista odată la Electroputere. În câte țări exporta cunoaștere, produse și aducea valută țării. Pe al doilea slide am pus mall-ul existent. Aceasta a fost privatizarea. Avem mai multe mall-uri decât fabrici care să producă pentru România.”
Ipocrizia de care dă dovadă Vlăduț este la cote maxime.
Vlăduț critică procesul de privatizare din România, deși încasează de ani buni, sume frumoase de bani ca angajat al unei companii care la origine a fost un institut de cercetări al statului comunist și care a fost privatizat și transformat, prin trecerea în proprietate privată, într-o afacere prosperă.
În concluzie, bălmăjeala rostită de Președintele Camerei de Comerț și Industrie Dolj, Gabriel Cătălin Vlăduț, la evenimentul organizat în Craiova de extremiștii de la AUR, reprezintă „dizertația” prin care liderul comunității oamenilor de afaceri din Craiova obține titlul de propagandist al AUR, partid naționalist, anti-UE, anti-NATO și pro-Rusia.
Gabriel-Cătălin Vlăduț și fondurile europene. SC IPA SA – institutul unde lucrează – unul dintre cei mai mari beneficiari de fonduri europene din România
O fostă entitate de cercetări științifice din vremea României comuniste, privatizată după 1989, în prezent funcționând sub denumirea de SC IPA SA (Institutul de Proiectări pentru Automatizări – Societatea Comercială pentru Cercetare, Proiectare şi Producţie de Echipamente şi Instalaţii de Automatizare) este locul de muncă al Președintelui Camerei de Comerț și Industrie Dolj, dr. ing. Gabriel Cătălin Vlăduț. Conform site-ului instituției, Vlăduț ocupă funcția de Director la filiala IPA Craiova.
SC IPA SA reprezintă un exemplu de succes al procesului de privatizare a institutelor de cercetare științifică din epoca ceaușistă. Din păcate, multe dintre ele nu au reușit să se adapteze exigențelor economiei de piață și au dispărut, fie desființate/închise de ministerele de resort, fie intrate în faliment ca urmare a unor privatizări dubioase.
Spre finalul anului trecut, Ziarul Financiar indica prezența SC IPA SA printre cele cinci firme românești cu o cifră de afaceri cumulată (la nivelul anului 2021) în valoare de 6 milioane de euro și care implementau proiecte POCU din fonduri europene în valoare de 100 milioane de euro.
Conform jurnaliștilor de la Ziarul Financiar, „IPA SA, companie cu activitate în cercetare, proiectare şi producţie de echipamente şi instalaţii de automatizare, se află în topul celor mai mari companii private care au obţinut finanţare prin POCU, potrivit datelor centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Ministerul Fondurilor Europene. IPA SA este o companie care provine dintr-un fost institut de cercetare-proiectare pentru automatizări privatizat după Revoluţie, deţinută în prezent de patru persoane fizice (Amira Secăreanu, Constanţa Soare, Florian Udrescu, Silviu Dorian Chelaru) şi trei persoane juridice (Cluster Imob SRL, Silche Imobiliare SRL, Straero SA). Compania are în prezent (finalul anului 2022 n.n.) în derulare 17 proiecte finanţate prin POCU şi primeşte de la UE peste 140 de milioane de lei (28 de milioane de euro) pentru acestea.”
Din proiectele generos finanțate din fonduri ale Uniunii Europene – Uniunea aia pe care o înjură cu gura plină extremiștii de AUR la masa cărora Vlăduț și-a deversat bălmăjeala naționalist-comunistoidă – amintim câteva dintre proiectele în care a fost implicată și filiala IPA SA Craiova, care este condusă de dr. ing. Gabriel Cătălin Vlăduț, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Dolj:
În luna februarie a acestui an, a fost finalizat Proiectul „Diversificarea serviciilor și produselor Incubatorului Tehnologic și de Afaceri al IPA SA prin dezvoltare unei noi game de servicii și produse”. Acest Proiect a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operational Regional 2014-2020 Cod apel: POR/439/1/1/Creșterea inovării în firme prin susținerea entităților de inovare și transfer tehnologic în domenii de specializare inteligentă Componenta 1: POR/2018/1.1A/1-Sprijinirea ITT, Axa prioritară: Promovarea transferului tehnologic, Operațiunea: Creșterea inovării în firme prin susținerea entităților de inovare și transfer tehnologic în domenii de specializare inteligentă, Schema de ajutor de stat: Schema de ajutor de minimis pentru sprijinirea entităților de inovare și transfer tehnologic în cadrul POR 2014-2020, Prioritatea de investitii 1.1. A, Prioritatea de investitii 1.1. A. Beneficiarului proiectului a fost: SC IPA SA, Codul MySMIS: 128309. În calitate de reprezentant al filialei Craiova a SC IPA SA, dr. ing. Gabriel Cătălin Vlăduț a participat activ, în calitate de manager de proiect la implementare (1 octombrie 2018 – 28 februarie 2023). Așa cum reiese inclusiv din titlu, proiectul reprezintă o investiție pe care Uniunea Europeană (pe care, reamintim, o înjură isteric noii prieteni de AUR ai Președintelui Camerei de Comerț și Industrie Dolj) a făcut-o în dezvoltarea SC IPA SA. În conturile SC IPA SA, în implementarea acestui proiect, Uniunea Europeană și statul român au virat suma totală de 913.277 lei (adică aproximativ 183.000 euro).
Un alt proiect de succes și de o valoare cu mult mai mare a fost implementat de SC IPA SA sub titlul „Antreprenoriat Consolidat, Competitiv și Sustenabil în regiunea SV Oltenia–A.C.C.E.S”, Cod apel: POCU/82/3/7/Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană, Cod proiect:104745. Informații din descrierea proiectului: „Creșterea nivelului de informare și conștientizarea privind importanța antreprenoriatului ca opțiune de carieră cu accent pe necesitatea de formare antreprenorială, oportunitățile oferite și principalele condiții pentru a beneficia de acestea. În acest scop se vor organiza caravane de informare în toate județele regiunii SV Oltenia: Dolj (Craiova, Calafat, Filiasi), Olt (Slatina, Caracal, Bals), Mehedinti (Drobeta Turnu Severin, Strehaia, Orsova), Vâlcea (Ramnicu Valcea, Dragasani, Balcesti), Gorj (Targu-Jiu, Motru, Rovinari).” Proiectul a fost implementat în perioada 2018-2021. Valoarea proiectului: 14.861.484 lei (adică, aproximativ 2.972.000 euro pe care i-a gestionat SC IPA SA).
Pe dr. ing. Gabriel Cătălin Vlăduț îl găsim, de data aceasta în calitate de Președinte al Asociației Române pentru Transfer Tehnologic și Inovare – ARoTT (asociație înființată în 2006, la Craiova), și în Proiectul „Program de dezvoltare a resurselor umane din cadrul entitatilor Retelei Nationale pentru Inovare si Transfer Tehnologic (ReNITT) in domeniul managementului in vederea eficientizarii procesului de transfer tehnologic” (POSDRU/81/3.2/S/48531) implementat în perioada 1 noiembrie 2010 – 31 martie 2013, de asociația respectivă în parteneriat cu Institutul Român de Cercetări Economico-Sociale și Sondaje (IRECSON). În acest proiect s-au organizat cursuri „MITT – Management pentru Inovare si Transfer Tehnologic”, la nivel național, în cele 5 regiuni de dezvoltare ale României (Bucuresti–Ilfov, Nord–Est, Nord–Vest, Vest și Sud–Vest). Valoarea totală a finanțării nerambursabile de care a beneficiat acest proiect a fost de 7.643.273 lei din Fondul Social European (adică 1.528.654 euro din visteria Uniunii Europene) și 1.348.812 lei (adică 269.762 euro) din Bugetul Național al statului român.
Lista de proiecte (multe dintre ele finanțate din bani europeni!) la a căror implementare a participat Asociația Română pentru Transfer Tehnologic și Inovare – AroTT al cărei Președinte este dl. dr. ing. Gabriel Cătălin Vlăduț poate fi consultată aici: http://www.arott.ro/index.php?menu_id=310
Ca un fapt, să-i zicem, inedit, redacția noastră a identificat cel puțin trei proiecte (dinanțate din fonduri UE și/sau de la bugetul statului) în care ARROT participă la implementare alături de SC IPA SA (a cărei filială din Craiova o conduce același onorabil domn Gabriel Cătălin Vlăduț): Proiectul „Promovarea competenţelor şi iniţiativelor antreprenoriale pentru iniţierea de afaceri sustenabile şi competitive pe piaţa europeană – SMART START”, Proiectul „Promovarea culturii antreprenoriale – condiție esentială a creșterii inovării și dezvoltării afacerilor în Regiunea Oltenia”, Proiectul „Model si program informatic pentru determinarea gradului de inovare la nivelul regiunilor de dezvoltare” (INNOREG).
Un ultim exemplu din care rezultă foarte limpede că Președintele Camerei de Comerț și Industrie Dolj, dr. ing. Gabriel Cătălin Vlăduț este unul dintre membrii elitei mediului de afaceri din Oltenia care au primit cu generozitate sume mari din fondurile europene, beneficiind și de conexiuni în cele mai înalte sfere ale instituțiilor care monitorizează utilizarea acestor bani europeni, este Proiectul „Promovarea culturii antreprenoriale in regiunile de dezvoltare Sud-Vest Oltenia si Bucuresti Ilfov” (ID proiect 150319). Acest proiect Proiect a fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeste in oameni!”, Axa prioritară 3 „Cresterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenție 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”, Contract: POSDRU/176/3.1/S/150319.
Proiectul a început în 12.02.2015 și a avut o durată de 10 luni. Solicitantul a fost ADR Sud-Vest Oltenia, având ca parteneri în proiect: ADR Bucuresti-Ilfov, Universitatea din Craiova, Universitatea din Bucuresti, Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucuresti, SC IPA SA prin Sucursala IPA CIFATT Craiova, Asociația ProMehedinți.
Obiectivul general al proiectului a fost „promovarea culturii antreprenoriale și dezvoltarea cunostințelor, aptitudinilor, deprinderilor antreprenoriale și manageriale în randul a 448 de persoane din regiunile Sud-Vest Oltenia si Bucuresti – Ilfov, facilitand inițierea de noi afaceri sau dezvoltarea afacerilor existente în scopul creșterii competitivității acestora pe piață.
Valoarea totală a proiectului a fost de 8.524.982 lei (aproximativ 1.894.440 euro la cursul leu/euro din perioada respectivă), din care valoarea Ajutorului Financiar Nerambursabil a fost de 8.354.482 lei (aproximativ 1.856.551 euro), cu o cofinanțare din partea beneficiarilor de 170.499 lei (aproximativ 38.000 euro).
Pe site-ul SC IPA SA poate fi consultată lista proiectelor implementate de companie din fonduri europene: https://www.ipa.ro/fonduri-structurale/
Președintele Camerei de Comerț și Industrie Dolj și coordonatorul sucursalei Craiova a IPA SA, dr. ing. Gabriel Cătălin Vlăduț, este nominalizat, în această listă, ca responsabil (manager) proiect din partea IPA, în cinci proiecte finanțate din fonduri europene (POSDRU și POSCCE).
Pe site-ul sucursalei Craiova a SC IPA SA, poate fi consultată lista proiectelor implementate cu participarea acesteia, cele mai multe din ele fiind finanțate din fonduri ale Uniunii Europene: http://www.ipacv.ro/index.php?cPath=projects&nav_id=national /// http://www.ipacv.ro/index.php?cPath=projects&nav_id=international
În concluzie, bălmăjeala naționalist-comunistoidă deversată de Președintele Camerei de Comerț și Industrie Dolj, dr. ing. Gabriel Cătălin Vlăduț, la evenimentul politic organizat la Craiova, în 31 mai 2023, de extremiștii de la AUR, reprezintă o crasă ipocrizie comisă de un personaj care, aproape imediat după aderarea României la Uniunea Europeană, a beneficiat din plin de avantajele oferite de participarea la proiectele finanțate din fondurile europene.
Sunt incompatibile declarațiile „de AUR” făcute de Vlăduț cu normele de funcționare a CCI DOLJ?
În Legea nr. 335 din 3 decembrie 2007 a camerelor de comerţ din România (actualizată), la Cap.II: Organizarea şi funcţionarea camerelor judeţene, Art. 4, lit.g) se menționează: „Camerele judeţene au următoarele atribuţii principale: g) promovează în comunitatea de afaceri standardele comerciale şi industriale ale Uniunii Europene.”
Totodată, în Statutul-Cadru al Camerelor de Comerț Județen (în temeiul căruia funcționează și Camera de Comerț și Industrie Dolj, al cărei Președinte este onorabilul domn dr. ing. Gabriel Cătălin Vlăduț) se precizează, la Cap.II Atribuțiile Camerei Județene, art.6: Camerele Judeţene pot îndeplini, în afara atribuţiilor principale obligatorii, prevăzute în art. 4 din Legea Camerelor de Comerţ din România, şi următoarele atribuţii: 13. asigură informaţii privind programele europene, surse de finanţare şi oferte de participare în programe internaţionale; 34. promovează, în comunitatea de afaceri, standardele comerciale şi industriale ale Uniunii Europene.”
Camera de Comerț și Industrie OLTENIA este membru de drept în CCIR (Camera de Comerț și Industrie a României) și aceste prevederi legale și statutare se aplică pe deplin activității sale.
Firesc, ne întrebăm: cum crede Președintele CCI DOLJ, dr. ing. Gabriel Cătălin Vlăduț și mai ales, cum cred membrii CCI DOLJ că el mai poate promova în comunitatea oamenilor de afaceri din Craiova, standardele comerciale şi industriale ale Uniunii Europene sau accesul la informaţii privind programele europene, surse de finanţare şi oferte de participare în programe internaţionale, de vreme ce dumnealui a decis să se afișeze cu un discurs naționalist-comunistoid alături de liderii naționaliști ai partidului extremist AUR, George Simion și Richard Claudiu Târziu?
Nu cumva, situația imposibilă în care singur s-a aruncat, îi cere Președintelui CCI DOLJ, dr. ing. Gabriel Cătălin Vlăduț, fie să demisioneze din funcția pe care o ocupă în CCI DOLJ, fie să-și asume public mea culpa și să se dezică urgent și convingător de asocierea cu extremiștii de la AUR?
Așteptăm cu interes decizia domnului dr. ing. Gabriel Cătălin Vlăduț, precum și reacția oamenilor de afaceri din Craiova și județul Dolj, mulți dintre ei beneficiari ai finanțărilor din fondurile europene, față de această grotească ieșire din decorul democrației europene comisă de Președintele CCI DOLJ.
…și totuși, ce-l mână pe Vlăduț să mănânce din „haznaua” de AUR?
Cum spuneam la începutul acestui articol, Partidul extremist AUR se află în plină campanie de recrutare de frustrați și trădători din rândul elitelor românești. Printre cei mai prețioși sunt reprezentanții mediului de afaceri. Din informațiile oferite din sursele pe care le avem în AUR, rezultă că oferta AUR pentru afaceriștii români nu se limitează doar la gargara naționalist-populistă, ci se negociază, acolo unde miza este mare, pe coordonate foarte concrete.
Probabil că domnului dr. ing. Gabriel Cătălin Vlăduț i-au fost promise mai multe variante de carieră politică, inclusiv aceea de membru (ca „tehnocrat”, „specialist” etc.) într-un minister de resort posibil controlat de AUR, în perspectiva că, după alegerile parlamentare din 2024, România va avea neșansa mortală ca acest partid extremist să ajungă într-o coaliție de guvernare. Evident, probabil că nu a fost exclusă nici varianta unei candidaturi parlamentare.
Altfel decât nebunia declanșată în mintea lui Vlăduț de vânzarea pe niște arginți, nu ne putem explica girul acordat extremiștilor de la AUR de către un om care, cândva, a fost onorat de Președintele statului român, pentru realizări majore în cercetarea științifică, cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler…
Încă nu este lămurit dacă bălmăjeala naționalist-comunistoidă deversată de Președintele Camerei de Comerț și Industrie Dolj, de la tribuna AUR a fost expresia cinică a unui „adălmaș politic” în contul acestor negocieri ori a fost pur și simplu idioțenie crasă combinată cu un puseu de ticăloșie.
Știm însă că prin acest act politic, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Dolj, dr. ing. Gabriel Cătălin Vlăduț se alătură celor care doresc ca România să nu mai fie stat membru al Uniunii Europene și al NATO și să se transforme într-o gubernie supus dementului de la Kremlin, criminalul de război Vladimir Putin…!