Ofosu a marcat pentru CS Universitatea în ultimul meci de campionat (foto: șparlită de pe prosport.ro), cu Gaz Metan, chiar dacă dintr-o poziție care începe cu primele două litere ale numelui său. Următoarele litere sunt, evident, „said“.
Ofosu e unul dintre atacanții înrolați la Craiova după ce echipa l-a pierdut pe termen lung pe Koljici și definitiv pe Mihăilă. Până la Ofosu, niciun atacant adus de Craiova în acest campionat nu mai marcase. Unicul gol dat în Liga 1 de ei toți.
Înainte să înceapă ediția curentă, CS Universitatea și-a îmbogățit lotul cu un singur atacant (central): Tudorie, împrumutat de la Arsenal Tula, din prima ligă a Rusiei. Cu un excelent început timpuriu de carieră la Oțelul, Tudorie a continuat oscilant, mai ales din pricina unei grave accidentări, petrecute într-o perioadă din nou excelentă a lui, la Voluntari. Venit la Craiova la 24 de ani, avea și are destul timp în față să devină unul dintre cei mai buni din campionat. La Craiova a ajuns iarăși accidentat și s-a mai și agățat coronavirusul de el.
După 5 etape (cu victorii pe linie), Elvir Koljici, având marcate mai multe goluri decât meciurile jucate, 6, a suportat un teribil accident: cu CSMS Iași, în etapa a 6-a, minutul 34, la 0-0.
Tot după etapa a 5-a, Craiova l-a pierdut și pe Mihăilă (spre deosebire de Koljici, într-un mod foarte plăcut). CS Universitatea s-a pus astfel pe adus atacanți care să umple și totodată să marcheze goluri. Trei oameni a mai transferat.
Mamut. L-au ochit la o echipă din liga a doua a Croației, ne e lene s-o mai căutăm. Avea vârsta lui Koljici când sosise la Craiova, era de aceeași înălțime cu el și provenea tot din ex-Iugoslavia. Doar la golurile marcate pentru Craiova nu avea să se brodească Mamut cu Koljici.
Câmpanu, de la Botoșani, pentru care marcase de 3 ori în 19 meciuri. Nu-i rău pentru un puști. Are 20 de ani și l-a convocat recent Mutu la naționala mică, unde l-a lovit pandemia.
Ofosu, tot de la Botoșani. Nici vreo eficiență grozavă în Liga 1, nici vreo vârstă care să-l facă prea vandabil (29), nici luat gratis. Exact nu știm cât a costat Ofosu, căci Craiova l-a cumpărat la pachet cu Câmpanu. Bosul de la Botoșani, Valeriu Iftime, a declarat la TV că pentru amândoi a smuls de la omologul său Mihai Rotaru cam 800.000 de euro.
Imediat după meciul cu Iași, noile achiziții au început să joace în alb-albastru. Craiova a întâlnit de atunci 6 adversari: Dinamo, Clinceni, Hermannstadt, Chindia, Botoșani și Gaz Metan.
Tudorie jucase pentru Craiova, foarte puțin, și în era Koljici & Mihăilă. Cu totul, în Liga 1 a adunat 4 meciuri, unul singur ca titular, cu Chindia, înlocuit la pauză de Mamut. 0 goluri.
Câmpanu: 2 meciuri, o dată titular, la Botoșani, înlocuit la pauză. La Botoșani (scorul a fost 0-0), toată linia de atac din primul 11 au format-o proaspetele achiziții: Câmpanu, Mamut și Ofosu. 0 goluri.
Mamut a jucat în toate cele 6 meciuri, de 4 ori fiind titular. 0 goluri.
Ofosu a strâns 5 meciuri, 4 ca titular. După cum s-a văzut mai sus, a spart gheața. 1 gol.
Adunând meciurile din Liga 1 ale fiecăruia dintre cei 4 noi atacanți alb-albaștri, se fac 17. Adunând golurile lor, se face 1.
7 atacanți mai au 2 goluri de dat ca să-l egaleze pe Koljici
Unii au jucat de la-nceputul campionatului, alții nu. După 12 etape, atacanții Craiovei care nu se numesc Elvir Koljici au dat 4 goluri, după cum urmează. (Ați reținut, Koljici a adunat 6 goluri în 5 meciuri și ceva).
Bărbuț 2, Ivan 1, Ofosu 1, Baiaram 0, Mamut 0, Câmpanu 0, Tudorie 0. Nu l-am pus și pe Mihăilă, că nu mai e la Craiova, dar și dacă-l puneam, nu se schimba nimic.