Dacă, în Calafat, C. Lucian a primit contracte de lucrări pe bandă rulantă, probabil pentru calitatea serviciilor, cu siguranță în comuna Ghidici nu mai are ce căuta. În schimb poate să se ducă cu lucrările în Cetate, comună în care firma sa a prins lucrări, iar primarul a fost mulțumit. Dacă mai punem că și fiul său are sediul firmei în Cetate, atunci e ușor de înțeles de ce familia C. Lucian e mare susținătoare (și sponsor, spun uni, informație pentru care nu băgăm mâna în foc) a echipei de fotbal Tractorul Cetate, în detrimentul celei din Calafat, ambele angrenate în bătălia pentru promovarea în C.
Dar să revenim la Ghidici, unde primăria a primit o finanțare nerambursabilă de 67.000 de euro din partea Uniunii Europene pentru construirea unui teren de sport în incinta școlii. Proiectantul: o firmă din Craiova, executantul: Tasi Trans. În mod normal cu banii europeni n-ar prea trebui să te joci, chiar dacă e vorba de un teren de fotbal pe care copiii se vor juca. La 1 septembrie anul trecut, C. Lucian a predate lucrarea: un teren sintetic îngrădit, și a încasat banul. La o primă vedere, a respectat întocmai proiectul. Doar că, la câteva luni distanță, prin martie să fie, sub o rafală puternică de vânt, gardul împrejmuitor a fost culcat la pamânt.
Incredibil, în condițiile în care era bine înfipt în stâlpi betonați. Betonați, betonați, dar fără armătură de fier, cum să reziste ei, nea Luciane, în fața stihiilor? Bine că nu erau pe teren niște copii din Ghidici, cine știe ce tragedie se întâmpla! Până una-alta, problema a fost remediată, și în locul stâlpilor de beton, așa cum era prevăzut în proiect, au apărut niște țevi metalice. Asta nu-i lucru bine făcut, nu, nu!