De ziua lui Nicolae Ceaușescu, 26 ianuarie, ne-a venit ideea materialului de față și am zis să-l și dăm gata atunci. Dacă pe sus-numit nu l-ar fi împușcat Iliescu și nici în alt mod nu și-ar fi pierdut viața și puterea, ce-ar fi făcut azi unii oameni cunoscuți din Craiova?
Am finalizat proiectul în 28 ianuarie. Bine că nu mai e Ceaușescu, fiindcă noi unii nu i-am fi făcut față regimului, nefiind în stare să ne îndeplinim norma zilnică, iar la planul cincinal ne e și groază să ne gândim.
Noi ca noi, să vedem însă de ce-ar fi fost capabili alții. Persoane mai mult sau mai puțin importante care au sau ar fi avut legătură cu viața Craiovei.
Suntem în 2021 (fapt perfect adevărat), președintele Republicii Socialiste România e Nicolae Ceaușescu.
Ion Iliescu: prim-secretar al Comitetului Județean de Partid Dolj din 2018, când l-a înlocuit în funcție pe Gelu Vișan.
Lia Olguța Vasilescu: redactor principal la cotidianul Înainte și corespondentă zonală la revista Săptămâna.
Cosmin Vasile: responsabil cu sistematizarea comunelor suburbane Craiovei: Dioști, Amărăștii de Sus, Amărăștii de Jos, Goicea, Maglavit, Plenița.
Radu Berceanu: internat din 1997 la Clinia de Psihiatrie din Podari, după a treia tentativă eșuată de trecere clandestină a frontierei României, cu aparatul de zbor „Berceanu III“.
Ion Călin: deputat în Marea Adunare Națională.
Genică Boerică: decedat, executat pentru subminarea economiei naționale. Caz cercetat de colonelul de miliție Dinel Staicu și procurorul Flavius Adrian Cristea, sentință a completului de judecată condus de Cristian Vasilcoiu.
Horațiu Buzatu: arhitect, proiectant al clădirii supermagazinului „Mercur 6“.
Adrian Mititelu: șef de sală la restaurantul Minerva și adjunct al lui Barză, șeful galeriei Universității.
Dan Adrian Cherciu: director-adjunct la Întreprinderea de Calculatoare Electronice „Felix“ Craiova.
Constantin Popeci: administrator al cabanei Ciupeca de la Rânca.
Anca Dumitra: absolventă a Liceului de Filologie-Istorie din Craiova și apoi a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică București, secția actorie, consacrată în rolul comunistei ilegaliste Gianina din serialul de televiziune „Ani fierbinți“.
Oana Bică: instructoare la cercul de dansuri populare de la Casa Pionierului.
Gheorghe Popescu: antrenor principal la Universitatea Craiova, echipă participantă consecutiv la a 57-a ediție de campionat în Divizia A, având în palmares 3 titluri de campioană și 4 Cupe ale României.
Valentin Mihăilă: fotbalist detașat în cursul ediției curente a campionatului de la Universitatea Craiova la Steaua București, pentru satisfacerea stagiului militar. Admis în vară la Facultatea de Științe Economice din Craiova, forma de învățământ seral.
Diana Dondoe: manechin la casa de modă Venus, București.
Natașa Raab: actriță la Teatrul Național din Craiova, cunoscută la nivel național din reclama TV pentru brânza topită mixtă.
Patricia Ionescu: furnizoare autorizată de obiecte vestimentare cu amănuntul pentru magazinul „Fondul plastic“.
Florentin Gust: coordonator al colectivului de redacție al revistei studenților craioveni, Mesaj comunist.
Lavinia Tatomir: directoarea Rețelei de irigații Dolj.
Selly: militar în termen, devenit în sesiunea de admitere 2020 student la IATC Bucrești, secția operatorie. Deținător a două diplome obținute în vara lui 2019 în tabăra de creație Minitehnicus de la Năvodari.
Ionuț Stroe: responsabil zonal, la nivel de mase, cu întrecerea sportivă sportivă Daciada.
Ramona Bădescu: interpretă de muzică ușoară, multiplă laureată a concursului național Cântarea României, instructoare la Școala Populară de Artă din Craiova.
Lucian Dindirică: preot titular al parohiei Sfântul Mina din Craiova.
Anca Dindirică: preoteasă.
Toți oamenii politici și candidații independenți la toate alegerile care nu se regăsesc mai sus: deputați în Consiliul Popular.