Jurnalistul și activistul pentru Drepturile Omului, Valeriu Nicolae, face dezvăluiri șocante, într-un articol publicat în LIBERTATEA, despre cele 22 de familii din rândul cadrelor universitare de la Universitatea de Medicină din Craiova. Majoritatea membrilor acestor familii lucrează la UMF, dar și la spitalele de stat și încasează câștiguri uriașe!
„Rector, decani, profesori, Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova pare o mare familie, unde oamenii au timp să lucreze și în spitale, mai ales cele de stat, dar și la firmele personale. Iar câștigurile sunt cu mult peste medie. (…) Mai clar, sunt minimum 22 de familii angajate la o universitate mică din provincie și, în același timp, la spitale de stat. Media câștigului acestor familii este de 631.643 de lei pe an. Media metrilor pătrați locuibili peste care sunt proprietari este de 451 mp. Jumătate dintre ei au și afaceri private pe lângă minimum două slujbe la stat (universitate și spital), cu un profit mediu de 1.597.933 de lei pe an. Probleme sunt multe: de la declarații de avere completate aiurea până la relații cu partidele politice sau acuzații de corupție,” spune Valeriu Nicolae.
Investigația publicată de LIBERTATEA, dezvăluie care este potența financiară a celor 22 de famili care formează un fel de „una grande famiglia” care pare a controla atât UMF-ul, cât și majoritatea spitalelor publice din Craiova.
Între aceste familii, se evidențiază familia Rectorului UMV Craiova, care deține o potență financiară la care majoritatea românilor nici nu visează…!
„Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova (UMFC) are cel mai tânăr rector din țară, pe domnul Dan Ionuț Gheonea. Soția domnului Gheonea lucrează, la fel ca și soțul, atât la Universitate, cât și la un spital de stat. DIn declarația de avere a domnului rector aflăm că statul minunat i-a plătit, în 2021, doamnei Gheonea 227.000 de euro brut pe an, din care ea primește net 133.000 de euro (peste 11.000 de euro pe lună!) din cinci locuri de muncă. Are și o mică afacere, care face și ea un profit net de peste 7.000 de euro pe lună. Pe scurt, familia rectorului din Craiova primește de la stat 390.000 de euro brut pe an sau peste 19.000 de euro net pe lună din 11 locuri de muncă la stat. Pe lângă asta, soții mai au o afacere care le mai aduce 7.000 de euro net pe lună. În total, câștigă net peste 26.000 de euro lunar.” (ARTICOLUL INTEGRAL ÎN LIBERTATEA)
În contextul acestor dezvăluiri, Redacția REPUBLICA OLTENIA vă anunță, dragi cititori, că a lansat la începutul acestei luni, o campanie de monitorizare cu privire la infecțiile nosocomiale, la numărul pacienților internați pentru tratament medical și decedați în perioada de internare și la situația firmelor care asigură, în prezent, în regim de catering (sau sub oricare altă formă) hrana pacienților internați pentru tratament medical în spitalele publice din Craiova.
Principala instituție spitalicească publică vizată de campania noastră este Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, spital aflat în nenumărate rânduri, în centrul unor scandaluri legate de calitatea precară a serviciilor medicale oferite pacienților. Va fi monitorizată și situația din celelalte spitale publice din Craiova.
Cititorii REPUBLICA OLTENIA care s-au confruntat ori se confruntă cu situații de precaritate a serviciilor medicale oferite pe perioada de internare în spitalele publice din Craiova, sunt invitați să ne contacteze la adresa de email: monitorizare.republicaoltenia@gmail.com
Redacția REPUBLICA OLTENIA va răspunde solicitărilor dvs. și va utiliza informațiile oferite în implementarea cu succes a campaniei de monitorizare a instituțiilor spitalicești publice din Craiova.
Reamintim că, în conformitate cu Constituția României (ARTICOLUL 34.1) „Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat”!