Prezentă în emisiunea de la Digi 24 a lui Cosmin Prelipceanu, primăriţa Lia Olguţa Vasilescu a zis că, deşi nu se mai implică de mult în fotbal, ar dori uniune între dezbinatele echipe craiovene, ca din două „bunicele” să se consolideze una foarte bună.
Prilej pentru Alin Buzărin să scrie editorialul „«Hora Unirii la Craiova», o pictură de Olguţa Vasilescu”, ba să-l mai şi publice, în GSP. Pe lângă chestiuni fotbalistice, Buzărin abordează şi una istorică, precum urmeză:
Am dat şi noi o căutare. „Cea mai vehiculată variantă” care explică hora jucată ante factum apare pe un singur sait, şi anume Craiovaniuz, aici.
Petre Cojocaru e un tip care a lucrat nişte ani în presa craioveană, după care s-a făcut ghid turistic taman în Roma. Dacă i s-o întâmpla să ajungă cu un grup în vilegiatură în faţa unei picturi despre care el nu cunoaşte mare lucru, nu-i va fi greu să brodească o poveste pentru unii credibilă. După cum a procedat cu cârciumarul Alecu Bănişor. „Nume predestinat!” – a avut Buzărin revelaţia. Păi da, nume predestinate, pe care le purtau în buletin, au avut şi Caţavencu, Venturiano, Dandanache…
Mai pe şleau, Craiovaniuz e un sait cu un singur fondator şi autor, Petre Cojocaru, care, când îi vine chef, mai concepe un articol obligatoriu născocit. Asemănarea dintre Craiovaniuz şi Times New Roman e vizibilă de la o poştă.
Chiar, cum ar fi fost să fi venit în pieţuca ai 5.000 de craioveni care să bea gratis? Nu era mai mare daraua decât ocaua (chiar şi decât ocaua lui Cuza), pentru cârciumar, cu cât să-l fi amendat Censul? Avea el cinci mii de pahare, că alea de unică folosinţă nu se inventaseră… Noi opinăm că un sfert din populaţia oraşului nu s-ar fi adunat nici dac-ar fi luat Craiova campionatul şi ar fi venit să le pună medaliile fotbaliştilor Cuza, mai ales că la ora aia nu devenise domnitor.
Post scriptum
Împricinatul Petre Cojocaru i-a transmis autorului după ce-a văzut textul: „Bine, o să îți spun diferența între ghid turistic și ghid de turism. Unul e carte, celălalt om.”