Primăria continuă investițiile în spitale și transformă Craiova într-un centru performant de sănătate. Cea mai recentă schimbare s-a realizat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, care a fost reabilitat termic și energetic, printr-un proiect cu finanțare europeană.
Este vorba de anveloparea a două corpuri de clădire cu 260 de paturi, unde sunt internați, anual, peste 10.000 de pacienți din toate județele Olteniei, fiind singurul spital din regiune specializat pentru boli infecțioase și pneumoftiziologie.
„Am finalizat reabilitarea energetică a două corpuri de clădire de la Spitalul «Victor Babeș», unde instalațiile erau vechi și datau din anii 1959 și 1980. Proiectul a fost finanțat din fonduri europene și a presupus lucrări ample de anvelopare exterioară, înlocuirea tocăriei cu una modernă și schimbarea tuturor țevilor, instalațiilor termice, sanitare și electrice. S-au montat corpuri de iluminat tip LED, dar și panouri solare și fotovoltaice.
Iar acesta este doar unul dintre proiectele implementate în sistemul de sănătate din Craiova. Doar la Spitalul de Boli Infecțioase s-au investit, în ultimii patru ani, peste 14,5 milioane de euro din bugetul local și din fonduri europene, atât pentru reabilitări, cât și pentru dotări cu aparatură medicală de ultimă generație.
Având trei spitale în subordine, investim permanent în tot ceea ce înseamnă modernizarea sistemului de sănătate. Toate secțiile unităților medicale au fost renovate și dotate cu echipamente moderne. Am alocat celor trei spitale din subordinea Primăriei, în ultimii patru ani, peste 33,64 milioane de euro – de la bugetul local sau din fonduri europene – pentru a oferi pacienților cele mai bune condiții de diagnostic și tratament.
În Craiova s-a construit, prima oară după Revoluție, un spital nou cu fonduri exclusiv de la bugetul local. Iar un altul – de pediatrie – are documentația finalizată, astfel ca Primăria să o depună, imediat ce apar axele pentru fonduri europene“, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.
Investiție importantă pentru „vârful de lance“ din pandemie
Prin implementarea proiectului de reabilitare a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, s-au realizat clădiri eficiente energetic, ușor de administrat, care vor asigura un climat interior corespunzător în ceea ce privește calitatea aerului, confortul termic, vizual și acustic, atât pentru pacienți și aparținători, cât și pentru cadrele medicale care își desfășoară activitatea în cadrul structurii de sănătate a municipiului Craiova.
„Sănătatea este prioritară, iar atunci când o administrație se preocupă de buna funcționare a unităților medicale – prin tot ceea ce înseamnă reparații, reabilitări sau dotări cu aparatură – este de apreciat. O felicit pe doamna primar Lia Olguța Vasilescu pentru investițiile derulate la cele 3 spitale din subordine.
Având adresabilitate regională, «Victor Babeș» a fost cea mai încercată unitate medicală din Oltenia, unitatea care a purtat cea mai dificilă bătălie în perioada pandemiei, pentru a ajuta pacienții. Dacă nu ar fi beneficiat de aparatură modernă și performantă, acest spital nu ar fi făcut față provocării și vă asigur că niciun specialist de talia celor care sunt aici nu ar fi venit la «Victor Babeș». În schimb, unitatea are medici foarte buni, care dispun de echipamente moderne, deci este evident că avem o administrație performantă“, a afirmat, la rândul său, președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.
Comandat de PSD Dolj, executat de PFA Băltărețu Florin, CUI mandatar financiar 21240002.