Până acum, candidații anunțați pentru Primăria Craiova sunt în număr de 11. Dac-ar alcătui o echipă de fotbal, singurul care și-ar merita locul în ea ar fi reprezentantul PNL. Altminteri, ar mai avea de răspuns la acest chestionar 8 oameni.
Care este cel mai important lucru pe care, devenind primar, sunteți sigur că l-ați putea face pentru Craiova într-un mandat?
Sunt ferm convins că în 4 ani de mandat o să pot transforma modalitatea de lucru din Primărie dintr-una reactivă într-una preventivă de rezolvare a problemelor comunității. Dar cel mai important lucru pe care-l pot realiza este construcția a 2 parcuri industriale de tip greenfield și a unui parc IT.
Ați câștigat alegerile! Dintre candidații pe care i-ați învins, l-ați pune vice pe vreunul?
Viceprimarii nu sunt numiți, ei sunt aleși dintre consilierii locali de către aceștia, prin vot. În primul rând actualii candidați trebuie să facă parte din Consiliul Local. Sunt candidați cu care aș putea colabora, având în vedere competențele lor profesionale dar numai dacă aceste condiții de mai sus sunt îndeplinite.
Vă sună un prieten care nu cunoaște Craiova, are de petrecut o zi liberă în acest oraș și vă cere sfatul. Ce sfat îi dați?
În primul rând i-aș sugera să-și înceapă ziua cu o alergare de dimineață prin Parcul Romanescu. Apoi, poate bea o cafea pe una din terasele din centru și o plimbare prin Gradina Botanică. La prânz, poate vizita Muzeul de artă, proaspăt renovat. După masă, poate merge și la Muzeul Olteniei. Seara, ar avea de ales dintre Teatrul Național „Marin Sorescu”, Opera Română sau Filarmonica Oltenia, unde poate urmări spectacolele puse în scenă de aceste instituții.
Un primar al Craiovei cu mandate multe și scurte, Nicolae Romanescu, a spus: „Craiova e orașul tâmpiților solemni“. Care dintre oficialitățile urbei credeți că ilustrează cel mai bine această vorbă?
Eu cred că aceste vorbe au fost spuse la nervi, nu cred că poate fi vreun edil caracterizat de aceste vorbe. În schimb, cred că toți primarii Craiovei, foști sau viitori, pot fi caracterizați de altă afirmație: „Frumoși nebuni”
În Craiova există străzile Gheorghe Chițu, Nicolae Romanescu, Emanoil Chinezu. Dac-ați deveni și dumneavoastră primar, precum cei de mai sus, ce stradă actuală a orașului ați prefera să vă poarte peste un secol numele?
Mi-ar plăcea să-mi poarte numele o stradă de la periferie care nu a fost niciodată asfaltată și unde, pe perioada mandatului meu, s-a turnat asfalt și s-au introdus utilități pentru prima dată.
Dacă peștișorul de aur v-ar oferi posibilitatea să eliminați unul dintre contracandidați din competiție, pe cine ați alege?
Nu aș dori să fie eliminat niciun contracandidat. Singura dorință pe care aș avea-o ar fi ca alegerile să se desfășoare în două tururi pentru ca primarul să aibă reprezentativitate, să fie ales de majoritatea cetățenilor ce participă la procesul de votare.
În 2013-2014, două echipe de fotbal ale Craiovei au fost adversare în Diviza B. Ați ținut cu CS Universitatea sau cu FC Universitatea?
Am ținut cu „Știința”!
Fără să dați pe Google, știți cine a fost primul primar al Craiovei?
Desigur că știu, primul Primar al Craiovei a fost un membru fondator al Partidului Național Liberal, Gheorghe Chițu.