Colectivul de oameni ai muncii din Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova lansează o chemare mobilizatoare pentru economisirea severă a energiei electrice în unitățile spitalicești ale orașului. Vă oferim, în exclusivitate, textul integral.
Dragi tovarăși din colectivele de oameni ai muncii din unitățile spitalicești ale orașului Craiova,
Pentru fiecare om al muncii, pentru fiecare cetățean al țării noastre a devenit limpede că realizarea neabătută a sarcinilor în muncă trasate de Partid, necesită o disciplină riguroasă în utilizarea energiei electrice și eliminarea oricărei forme de risipă.
Pornind de la această cerință majoră, ținând seama în mod realist de dificultățile care se prefigurează pentru iarna 2022-2023 în asigurarea energiei electrice, ca și de unele neajunsuri serioase manifestate în gospodărirea judicioasă a resurselor energetice în unitățile spitalicești din orașul nostru, colectivul de oameni ai muncii din Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, cu entuziasm și spirit de sacrificiu, a dat curs dispoziției primite din partea tovarășului director Florin Eugen Georgescu de a optimiza consumul de energie electrică și implicit, de a reduce costurile suportate de instituție.
Conștienți fiind că economisirea severă a energiei electrice este vitală pentru desfășurarea normală a activității spitalicești, că este pe deplin posibil ca, prin eforturi susținute, să se asigure încadrarea riguroasă în consumurile prevăzute, noi, oamenii muncii din Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova vom aplica neabătut măsurile de reducere a consumului de energie electrică în activitatea din spital, așa cum acestea au fost stabilite de conducerea unității.
Noi, colectivul de oameni ai muncii din Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, venim în întâmpinarea dispozițiilor tovarășului director pentru economisierea severă a energiei electrice în unitatea noastră spitalicească și propunem un set suplimentar de măsuri de economisire.
Astfel, în fiecare salon de spital, va rămâne funcțional un singur bec sau o singură lampă-neon, programul de funcționare fiind, conform practicii verificate în anii ’80, în intervalul orar 20.00-21.00, în restul perioadei de noapte, iluminatul fiind asigurat cu lumânări ambientale care pe de o parte, presupun costuri mult mai reduse comparativ cu energia electrică, iar pe de altă parte, contribuie la ridicarea moralului pacienților internați în spital, prin aromele pe care le răspândesc. Bolnavii care nu vor respecta normele de utilizare a iluminatului în saloane, vor fi externați, indiferent de stadiul de evoluție a bolii. Totodată, propunem conducerii unității noastre spitalicești ca în fiecare secție a spitalului, iluminatul holurilor să fie dezafectat, urmând ca personalul medical să fie dotat cu lanterne și cu un număr limitat de baterii, pentru a reduce costurile de utilizare a acestei metode de iluminare a holurilor.
Lifturile spitalului să fie acționate manual, de echipe formate din membri de sex masculin ai sectoarelor tehnico-administrative care au o condiție fizică superioară. Aceștia vor beneficia de un spor special de hrană pentru suplinirea efortului depus, din bugetul unității. Aparatura de asistare a pacienților să fie alimentată de la surse manuale de producere a energiei electrice. În secții, se vor monta biciclete statice care să producă energie electrică, prin dinamul din dotare, acestea fiind puse în funcțiune de membrii personalului cu experiență în ciclism, aceștia benefiiciind la rândul lor, de un spor special de hrană special acordat de unitatea noastră.
Tovarăși oameni ai muncii din unitățile spitalicești ale orașului Craiova, cetățeni!
Noi, colectivul de oameni ai muncii din Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, facem apel la colectivele de oameni ai muncii din unitățile spitalicești ale orașului Craiova să înțeleagă cu toată claritatea că aceste măsuri de economisire severă a energiei electrice sunt absolut necesare. Totodată, trebuie să fie limpede că toți cei care risipesc într-un fel sau altul energia electrică, la locul de muncă, precum și tovarășii cu munci de răspundere din unitățile spitalicești ale orașului care tolerează această risipă, se fac direct răspunzători de faptul că, prin atitudinea lor, creează serioase dificultăți în desfășurarea normală a întregii activități economico-sociale din orașul nostru, din țara noastră.
Pe această cale, cu cele mai alese sentimente de stimă și prețuire, mulțumim tovarășului director Florin Eugen Georgescu pentru aleasa grijă și spiritul de sacrificiu cu care conduce unitatea noastră spitalicească și îi dorim, pe această cale, sănătate și viață îndelungată, nesecată putere de muncă, spre binele și prosperitatea orașului nostru, țării noastre.
Tovarăși! Manifestați la locul de muncă, maximă cumpătare și chibzuință în folosirea fiecărui kW, pentru economisirea severă, prin toate mijloacele, a energiei electrice! Dați dovadă de intoleranță față de orice act de risipă a energiei electrice și acționați cu toată hotărârea pentru aplicarea neabătută a măsurilor de economisire!
Tovarăși, un pacient pierdut poate fi o tragedie, dar un kW risipit este deja o apocalipsă! Trăiască Partidul!
***
Notă: acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare!