Prin victoria cu 3-1 de la Iași (două goluri Rocha și unul Târnăcop), U Craiova a arătat că n-o sperie înălțimile. A ajuns pe locul 7, la egalitate cu locul 6, ocupat de Dinamo, și la 4 puncte de locul 4, pe care stă ASA Târgu Mureș. O echipă nepregătită pentru o ascensiune temeinică în cele mai multe cazuri capotează după o serie fulminantă tocmai în fața unui adversar slab. Pentru prima oară în acest campionat, Universitatea are punctaj pozitiv în clasamentul adevărului, + 1.
Un pic mai buni în deplasare
Locul 7 nu e vreo minunăție pentru cel care privește clasamentul acum, după 14 etape. Se schimbă datele problemei dacă știm că după primele 6 etape U Craiova era ultima clasată, cu 2 puncte. De când au venit Cârțu și Săndoi pe bancă, echipa a obținut 6 victorii și 2 egaluri în 8 partide de campionat. Un singur amendament i se poate aduce acestui parcurs: că adversarii cei mai periculoși i-a întâlnit Craiova în primele 6 etape: Steaua, Petrolul și Astra, în fața cărora a făcut 0 puncte și un golaveraj de 1-10. Dar îi vom vedea în curând pe Sorin și Emil dând piept cu niște echipe tari. În următoarea lună.
Cu noii antrenori, Craiova a jucat 4 meciuri acasă și 4 în deplasare, luând punctaj identic. 3 victorii și 1 egal acasă, 3 victorii și 1 egal afară. Totuși, pe terenuri străine a mers un pic mai bine. Golaverajul din deplasare: 9-4. Golaverajul de acasă: 5-2. În deplasare n-a fost condusă niciodată, acasă da, în meciul cu Concordia, aproape de la un cap la altul: a egalat în prelungiri și s-a terminat 1-1.
Prima dublă sub Cârțu & Săndoi: Rocha
Nu demult, am remarcat în aceste pagini electronice că Universitatea nu are om de gol. Se pare că ne-a citit unul care nu știe românește, Nuno Rocha, și a ținut să ne contrazică. El e autorul primei duble din mandatul lui Cârțu & Săndoi și golgheterul echipei din aceeași perioadă, cu 3 goluri. Mai înscrisese la Brașov. Partea neplăcută e că atacanții de meserie nu bagă mingea-n poartă. Curelea a rămas cu ceea ce a reușit în primele 3 meciuri, adică 3 goluri, Andrei Ivan are 1 gol. În ultimele 8 etape, niciun vârf veritabil nu a marcat. Doar niște vârfuri improvizate, precum Bawab (un gol, la Brașov) sau Rocha, trecut pe acest post la Iași. Partea bună e că echipa are mulți marcatori, 11 în meciuruile de campionat, fără a socoti și cele 2 autogoluri ale adversarilor: Curelea și Rocha câte 3, Brandan 2 (1 din 11 m), Ivan, Madson, Bancu, Vătăjelu, Ferfelea (din 11 m), Bawab, Băluță și Târnăcop câte 1 gol. În Cupă au mai dat câte 1 gol Ferfelea, Băluță și Mateiu (a mai fost și un autogol). Așadar, cu Mateiu, 12 marcatori în campionat și Cupă.
„Ion Oblemenco“ se stinge în forță
Universitatea mai are de jucat în 2014 trei meciuri în campionat și unul în Cupa României. După ce-a reușit cu Sorin Cârțu și Emil Săndoi, e mare favorită în următoarele două partide, ambele din Liga I și ambele pe „Ion Oblemenco“, cu Rapid și Ceahlăul. Vor fi cele mai mici cote la pariuri pe victoria Craiovei în acest tur. Finalul de an îi aduce Universității o miză uriașă. Echipa poate să ierneze atacând pe două frnturi participarea în Europe League. Ca să aibă șanse solide la locul 4 (care pare să asigure participarea în EL), cam trebuie să câștige 2 meciuri din 3. Turul îl încheie la Cluj, cu CFR. Cu trei zile înaintea partidei de la Cluj joacă în Cupa României, în sferturi, ultimul meci din istorie pe „Ion Oblemenco“, împotriva Stelei.
Cârțu și Săndoi au beneficiat de un program ușor, după clasament. Nu e vina lor, nu ei și l-au ales. Ultimele două meciuri ale Craiovei din acest an scot însă pârleala: cu Steaua și CFR Cluj. După clasament, mai rău nu se putea: locul întâi și locul doi.