Un parc al poveștilor copilăriei, un loc de basm, plin de culoare și de mister. Așa arată cel mai nou proiect de regenerare urbană din Craiova, inaugurat chiar cu ocazia Zilei Copilului, de 1 Iunie. Construit pe o suprafață de peste 3,5 hectare, Fantasy Park este un proiect realizat de Primăria Craiova, care a presupus transformarea unui spațiu viran insalubru, din cel mai mare cartier al municipiului, într-unul dintre cele mai frumoase parcuri tematice din România.
„Inaugurăm încă un parc tematic pentru toate vârstele, pe un teren altădată degradat, un parc inspirat din basme și care arată ca în basme. De la prințese și dragoni, până la căsuțe fantezie și locuri de joacă, toate vor face experiența vizitării acestui loc una memorabilă. Căsuța de turtă dulce din Hänsel și Gretel, căsuța piticilor, uriașul, pădurea Ghionoaiei, balauri, feți frumoși, zâne și alte atracții pentru toate vârstele se regăsesc în Fantasy Park, situat în cel mai mare cartier al Craiovei. Așa cum am promis, strategia noastră este de a avea câte un parc în fiecare cartier, astfel încât cetățenii să nu parcurgă mai mult de 15 minute de mers pe jos până la prima oază de verdeață.
Cu siguranță, acest parc este unic în țara noastră și va deveni un punct de atracție al orașului“, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.
Administrația craioveană, model de urmat
La rândul său, Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, a afirmat: „Vreau să felicit în mod deosebit Primăria Municipiului Craiova și pe doamna primar Lia Olguța Vasilescu pentru amenajarea acestui parc, pentru că știm cu toții ce loc era aici înainte. Este o reușită deosebită, mai ales că Fantasy Park este realizat în cel mai mare cartier al Craiovei – Craiovița Nouă, iar principalii beneficiarii sunt copiii. Când un spațiu degradat este recuperat și redat comunității, când proiecte de regenerare urbană se află pe agenda unei municipalități, atunci putem spune că sunt preocupări ale unei administrații responsabile, care merită lăudată.“
Fantasy Park a fost proiectat pentru valorificarea zonei, crearea de spații verzi și a unui loc nou de promenadă, cu alei și mobilier urban care completează atmosfera de basm, locuri de joacă, elemente inedite de butaforie realizate de artiștii locali, un sat al piticilor, un teatru de vară și căsuțe-restaurant. Întreg parcul este supravegheat video și beneficiază de iluminat arhitectural pe timp de noapte.
Comandat de PSD Dolj, executat de PFA Băltărețu Florin, CUI mandatar financiar 21240002.