- În ediția 1983-84, în primăvară, Universitatea a învins Dinamo pe teren propriu cu 3-0. Naționala României era calificată la Campionatul European din Franța, din 1984. Acum, în ediția 2015-2016, Craiova a învins Dinamo cu 3-0. Naționala României e calificată la Campionatul European din Franța, din 2016. Peste 32 de ani, în 2048, în caz că Europa nu va fi o singură țară, Europenele se vor ține în Franța și România va participa, să ne aduceți aminte să luăm la pariuri scor corect Craiova – Dinamo 3-0, în caz că pariurile nu vor fi până atunci scoase-n afara legii.
- La acel 3-0 din 1984, când Craiova nu mai deținea șanse la titlu (avea să termine pe trei, după Dinamo și Steaua), au fost cei mai mulți spectatori din istoria Centralului. Vreo două rândri de oameni au stat în fund dincolo de gardul dintre tribune și pistă. Dacă meciul ăla s-ar fi jucat pe Extensiv, fotbaliștii n-ar fi avut loc pe teren din cauza spectatorilor.
- Recent, întrebat fiind, Săndoi a propus pentru lotul României la Euro cinci craioveni: Bălgrădean, Vătăjelu, Mateiu, Ivan și Dumitraș. În meciul precedent, de la Botoșani, Dumitraș n-a jucat deloc. Cu Dinamo, a intrat în locul accidentatului Iliev. Dar să știți că nici Irimescu, în 1983-84, nu era neapărat titular la Universitatea (cu Țicleanu, Donose, Beldeanu, Geolgău, Crișan, Cămătaru, Cârțu, nu mai vorbim de Balaci, că se accidentase rău), și totuși a jucat din primul minut în meciul cu Portugalia de la Euro.
- 25 octombrie 2015 e data ultimei victorii craiovene cu Dinamo, asta de pe Extensiv. Adică de Ziua Armatei. Prima victorie în deplasare cu Dinamo a obținut-o Universitatea la 13 iunie 1971, de Ziua Miliției, transormată ulterior în Ziua Mineriadei.
- Cu trei zile înaintea meciului de pe Extensiv, joi, CS Universitatea a semnat în cadru festiv cu coniacul Alexandrion un contract publicitar, pe o sumă simbolică, după cum a apreciat peședintele Grupului Alxandrion, Nawaf Salameh, sirian care și-a părăsit la timp țara natală, devenind student la medicină în România chiar în anul precedentului Campionat European din Franța. La agapa despre care vorbeam, maestrul Ion Crețeanu a cântat, între altele, Balada lui Brâncoveanu. A domnitorului, din câte ne-am dat noi seama. Nu putem să garantăm fiindcă ne făcuserăm de lucru cu coniacul purtând același nume, produs tot de Alexandrion.