Dacă aș fi pus titlul „Hari Dascălu și-a mâncat din cur”, cu siguranță impactul în rândul cititorilor de Republică Oltenia ar fi fost mai mare. Indiferent de decența titlului, pentru ceilalți, întrebarea „Cine dracu-i Hari ăsta?” ar fi avut tot trei răspunsuri. Este patronul Smart Pub Preajba și al pubului Snobi de pe Unirii, totodată proprietarul viloiului de prost gust în a cărui curte se află cea de-a doua locație. Pentru cunoscători, este fiul securistului Constantin Dascălu, aciuat de ani buni prin Parlamentul României, via PDL. Și tot pentru cunoscători, este apropiat al familiei Berceanu Radu – partener de afaceri cu fiii, fost consilier al tatălui pe vremea când acesta era ministrul Transporturilor, zis și Ministrul 0 km. Iar pentru categoria “de 3 x cunoscător”, Hari este acționar în câteva societăți comerciale care au căpușat banul public cât tătucu Radu a fost la butoane, și încă mai este proprietar de conac în Niedernsill, Austria. (http://denisuca.com/marti-dupa-tabara/).
Despre restul CV-ului nu mai scriem nici un cuvânt – cine știe, cunoaște! – așa că ne întoarcem la oile noastre din titlu. Puțini dintre cititori știu că Hari Cristi Dascălu a făcut liceul în Colegiul Nicolae Bălcescu. Și nu puțini din foștii săi colegi și-au amintit sâmbătă trecută, când a fost mare petrecere organizată la Smart Pub Preajba, cum prin clasa a unșpea Hari n-a mai prea fost văzut prin liceu. I-o fi aranjat tatăl, șef de cadre la Oltcit, să ia diploma de bac cu un an mai devreme?! Acest lucru nu l-a împiedicat pe Dascălu Jr, puiu de securist, cum îl alintă foștii colegi, să organizeze întâlnirea de 25 de ani a promoției libertății – absolvenții Liceului Bălcescu în 1990. Și s-au prezentat peste 100, majoritatea însoțiți, la strigarea catalogului, api la cheful de pe balta din Preajba. 180 de lei noi a scos din buzunar fiecare persoană (absolvent sau însoțitor), bani care s-au dus, așa cum patronul Hari s-a justificat, pe două feluri de mâncare, băutură la discreție și filmarea evenimentului.
“Pe la 8 și ceva a venit aperitivul. O lingură de fasole pe un castravete, o grisină mânjită cu icre și niscai brânză pe un colț de farfurie”, descrie aperitivul unul dintre cei prezenți pe balta Preajba, doctor cunoscut în Craiova. Băutura a fost la discreție, “dar cât să bei, că nu mai ești la prima tinerețe? Oricum, să nu vă imaginați că ni s-a pus la dispoziție aceeași băutură scumpă pe care o consuma patronul și tovarășul lui, Pompilică”. Și după felul doi și totodată ultimul (asta dacă prima farfurie mânjită cu mâncare poate fi considerată primul fel), petrecăreților le ghiorțăiau mațele de foame. Unul dintre foștii colegi ai lui Hari i-a zis că vrea și el vin din ăla ca al lui. “Pe ăsta l-am adus de acasă, nu e în meniu”, s-a eschivat patronul cârciumii, care și-a pus apoi repejor picioarele la spinare. Nu că tot ce era în meniu ar fi intrat în oferta băuturii free pentru cheful de absolvire. Așa, ar fi luat fiecare o sticlă de whisky de 12 ani și ar fi scos pârleala. Doar că nu-și dăduseră oamenii întâlnire la Sucker Pub…