Dar chiar că ne enervează puhoiul ăsta de date eronate de pe saitul Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Sait oficial! Că tot e azi 15 ianuarie, ziua poetului național, să-l cităm: „Și când propria ta viață singur n-o știi pe de rost,/ O să-și bată alții capul s-o pătrunză cum a fost?“.
Prin acea interogație, Eminescu dădea răspunsul implicit că n-o să-și bată capul nimeni, dar iată că-n cazul de față s-a înșelat: ni-l batem noi. Ia uitați ce spune saitul, la capitolul „Istoric“:
„Lotul folosit“ conține două omisiuni importante și o adăugire nulă.
Adrian Bumbescu. În vârstă de 19 ani la startul ediției, a strâns 14 meciuri de campionat. În primele 7 etape, Ștefănescu a fost accidentat, iar Tilihoi a participat la ridicola competiție numită Universiadă și ținută în Mexic (ridicol a fost că România a folosit inclusiv fotbaliști internaționali în disputa cu studenți care mai băteau mingea prin campus să nu tâmpească de la prea multă învățătură; România a învins Franța cu 10-0, Cămătaru dând 4 boabe). În acele 7 etape, Craiova a folosit, obținând rezultate remarcabile, cuplul de fundași centrali format din Bumbescu (19 ani, cum spuneam) și Geolgău (18 ani). Bumbescu a jucat inclusiv în două deplasări din Cupa UEFA soldate fără gol primit, cu Wiener SK și Leeds.
Aurel Țicleanu. În acea ediție a devenit om de bază al echipei: 31 de meciuri jucate. În vara lui 1979 a debutat la națională.
Am uitat să vă spunem că Bumbescu, nemulțumit să-i stea rezervă lui Tilihoi, după încheierea campionatului a plecat la Dinamo. Rămânând cu doar doi fundași centrali, Tilihoi și Ștefănescu, clubul l-a readus, din ediția 1980-81, pe Grigore Ciupitu, de la Jiul Petroșani. În ediția 1979-80, Ciupitu a fost legitimat exclusiv la Jiul, nici vorbă să iasă campion cu Universitatea Craiova.
Antrenați de Valentin Stănescu și Ion Oblemenco (ambii în alb), fotbaliștii craioveni au primit trofeul, tricourile și medaliile de campioni ai ediției 1979-80 la o săptămână după încheierea competiției, cu prilejul unui meci demonstrativ între ei și campionii din 1974.
Sus: Donose, Ștefănescu, Cămătaru, Lung, Bumbescu, Irimescu, Tilihoi. Jos: Beldeanu, Balaci, Negrilă, Ungureanu, Crișan, Țicleanu, Purima, Cârțu.
Azi, retroactiv, Lung pare să fi fost de neclintit din poarta Universității, iar poza de mai sus confirmă asta. Doar că-n acea ediție Boldici a apărat în 33 de meciuri de campionat: Lung, proaspăt internațional, se îmbolnăvise în primăvara lui 1979 de hepatită. Cât a tras să se vindece și să se refacă, Boldici a jucat aproape ireproșabil, inclusiv în 6 meciuri europene. Din imagine lipsește Boldici, convocat la o acțiune a lotului național de tineret (avea el 23 de ani, dar pe atunci portarii de la tineret puteau fi mai bătrâiori). Din același motiv nu-l găsim în poză nici pe Geolgău.
Ciupitu nu apare-n imagine, cum am mai zis, pentru că încă nu-l transferase Craiova de la Jiul.