Muncitorii au săpat fundația blocului S 200, care-și propunea să devină cel mai înalt din Craiova, în 1988. Când Mafia vrea să lichideze un individ și să-i facă hoitul de negăsit, caută fundația unui zgârie-nori sau a unui picior de pod și îl azvârle acolo imediat înainte de turnarea betonului. Partea subpământeană a lui S 200 e exclus totuși să ascundă astfel de executați, comuniștii îi țineau la mare distanță pe mafioți.
La destul de mare distanță de buza imensei gropi, cam o sută de metri, se afla și fotograful amator Mihail Mircea Băluță. Cu toate acestea, el a reușit, de la el din balcon, să obțină imaginea de mai sus. Omul era de mic pasionat de arta fotografică și utilat pentru ea, ceea ce dovedește că n-a ajuns pe pile în funcția pe care o deține-n prezent, președinte al Asociaţiei Fotografilor şi Cameramanilor din Oltenia.
L-am fi rugat pe M. M. Băluță să pozeze azi, din același loc, clădirea înălțată din groapă. N-ar avea însă cum: între balconul său și S 200 s-a interpus blocul acela de pe Calea București cu parterul plin de bănci și localuri (Transilvania, Rio etc). Așa c-am făcut noi fotografia, de pe trotuarul Căii București.
Zgâriele-nori pare gata. Numai că în 2014, ca și-n 1988, nieni nu domiciliază în aria pe care-o ocupă. Altfel, în 2014, spre deosebire de 1988, prin zonă nu circulă tramvaiul. (Ș.C.)