Ești bărbat sau femeie, glumeț din fire sau de ocazie, și auzi cuvântul Segarcea, îți vine în minte poanta cu vinul roșu care face … (beep) harcea-parcea. Lăsând gluma la o parte, orașul situat în câmpia cu același nume este cunoscut mai mult în străinătate pentru vinurile produse în fostele crame regale deținute de controversatul „miliardar” de Top Forbes, Mihai Anghel, și mai puțin în țară pentru faptul că Segarcea a dat senatorul care pentru o noapte (6 decembrie 2009) a fost președintele României: pe Mirceeeaaa Geoană, alintat Prostănacul.
Rămânând în sfera politică, reamintim că de anul trecut administrația urbei a ieșit de sub lunga „ocupație” PSD și are primar tânăr (nu și frumos și liber, sic) și pus pe treabă, deci liberal. Și cum pentru lucrul bine făcut e nevoie de oameni mulți și bine pregătiți, edilul-șef a dat dezlegare la angajări – ce atâta austeritate și curea strânsă!
Așadar, pe 29 ianuarie, Primăria Segarcea a publicat un anunț de angajare. Căuta consilier debutant pentru Compartimentul agricol; o persoană licențiată în Agronomie sau Horticultură, chiar și fără experiență, dispusă să lucreze 8 ore pe zi. Atribuții, căcălău!
4 dosare depuse în termen, toate 4 admise. În spatele lor, 3 doamne și un domn cu nume anonimizate conform RGDP (Regulamentul general privind protecția datelor). Rămânând în „zodia” cifrei 3, pe 3 martie, dimineața, într-un birou din sediul Primăriei Segarcea, a avut loc proba scrisă, sub supravegherea comisiei de concurs formată din funcționari ai primăriei, evident 3 doamne. Ca la orice concurs, tensiune maximă!
Fără telefoane mobile, li se atrage atenția! Doamnele se conformează, mai puțin domnul. Spune că îl închide, și-l așază pe masă. „Mi s-a părut suspect că a fost singurul care a păstrat telefonul lângă el”, își amintește una dintre pretendentele la postul de consilier agricol. După două ore, cei patru contracandidați au părăsit, pe rând, sala de concurs. Câteva ore mai târziu, s-au afișat rezultatele.
Lucrarea domnului „cu telefonul” – 1157 (numărul examen) a fost notată cu 80 de puncte (50 fiind necesare pentru promovare), a doamnei suspicioase – 1064 cu 60, ca celelalte două pretendente să nu ia punctaj de trecere.
„Am depus contestație imediat, pentru că eram sigură că nu putea să aibă o notă mai bună ca mine. Eu am abordat perfect 3 dintre subiecte, pe când dânsul se tot poticnea, se uita pe pereți, scria rar. Dar cel mai important este că eu, conform baremului de corectare, nu puteam să iau așa puține puncte. Cred că au greșit și baremul de corectare”, spunea doamna cu al doilea punctaj de trecere la proba interviu. Contestație acceptată, barem refăcut, lucrări reverificate.
Conform noilor rezultate afișate la avizierul Primăriei, domnul cu telefonul a rămas fără 20 de puncte, iar doamna suspicioasă a primit 7 puncte în plus după recorectarea lucrărilor, amândoi urmând să se prezinte la proba interviu pe 12 martie.
Dacă ar fi să ne luăm după bârfitorii de serviciu din Primărie, Caimac, cică aceasta ar fi porecla domnului, n-ar fi luat punctaj de trecere fără ajutor… de la Dumnezeu, de la una dintre doamnele din comisia de concurs cu care ar fi într-o veche relație de prietenie, de la domnul viceprimar cu care este vecin de stradă, cine știe, poate procurorii DNA care au intrat pe fir, se pare.
Cu o zi înainte de proba interviu, adică pe 11 martie, un anunț publicat pe site-ul Primăriei Segarcea avea să-i lase fără cuvinte pe cei doi (măcăr pe unul dintre ei): din cauza unor inadvertențe se renunță la proba interviu, așadar, concursul se suspendă. Până când, nu se știe. Probabil o să aflăm de pe site-ul Primăriei Segarcea.
Florin Georgescu